Prvobitni sajt NBCG: old.nb-cg.me

PREDSTAVNICE NBCG UČESTVOVALE NA MEĐUNARODNOJ KONFERNCIJI U ORGANIZACIJI BIBLIOTEKARSKOG UDRUŽENJA MAKEDONIJE

Na poziv predsjednice Udruženja bibliotekara Makedonije, dr Jane Mihajlovske-Ivanov, četiri predstavnice Nacionalne biblioteke Crne Gore „Đurđe Crnojević”, odnosno mr Dragica Lompar, mr Vjenceslava Ševaljević, mr Irena Đurković i mr Anđelka Martinović, učestvovale su u radu Međunarodne konferencije bibliotekara u okviru 46. godišnje skupštine ovog strukovnog Udruženja.

Teme ovogodišnje Konferencije su bile: „Jubilej 70 godina Bibliotekarskog udruženja  Makedonije“,  zatim „30 godina COBISS-a u Makedoniji – prednosti i značaj za razvoj biblioteka i bibliotečke djelatnosti“, a govorilo se i o profesionalizaciji i zaštiti bibliotečke profesije.

Dvije predstavnice Biblioteke su prezentovale svoje radove na ovoj naučno-stručnoj Konferenciji i to: mr Anđelka Martinović, rad pod naslovom „Profesionalni rad u referensnoj službi i zadovoljstvo korisnika u Nacionalnoj  biblioteci  Crne Gore „Đurđe Crnojević“ na Cetinju“ i mr Vjenceslava Ševaljević, rad na temu „Bibliotečko-informacioni sistem COBISS Crne Gore - rezultati i perspektive”.

Konferencija je održana 17. i 18. oktobra u Štipu, u Makedoniji.